Reiki zelfvertrouwen intuitie

Reiki

Word bewust wat jij met Reiki energie kan doen: activeer het zelf helend vermogen van het lichaam en zorg zo voor persoonlijke groei

Kennismaken met Reiki

Reiki zijn twee Japanse karakter Rei en Ki en staan voor betekent Universele Levensenergie. Iedereen heeft deze energie in zich als hij geboren wordt. 

Alleen verzamelen wij allemaal tijdens ons leven sluiers, waardoor we niet meer in direct contact staan met de Reiki energie. Sluiers ontstaan door onverwerkte emoties, negatieve overtuigingen, denkbeelden en gedragspatronen die we hebben ontwikkelt als overlevingsmechanisme. Vaak zonder dat we het merken, hebben deze sluiers zich verzamelt in ons lichaam, waardoor we steeds meer afgesloten worden van de universele Reiki energie, en ook van ons eigen gevoel en intuïtie. 

Reiki geeft je weer toegang tot deze bron van energie waardoor je fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch in balans komt. Je gaat je energieker, rustiger, en meer in harmonie voelen. Met als gevolg dat je dichter bij jezelf en jouw gevoel komt, beter weet wie je bent, en meer op jouw intuïtie durft te vertrouwen. Zo ontwikkel je dus jezelf, en zorgt Reiki ook voor persoonlijke groei. 


Klinkt dit goed? Start dan met een Reiki cursus of boek een Reiki behandeling.

In Reiki hoef je niet te geloven ...
Planten en dieren geloven ook niet in Reiki, maar reageren er wel direct op. 
Reiki geef je door via je handen. Reiki energie gaat overal doorheen, door kleding, verband, gips.  

Tijdens een Reiki behandeling kan jij dus gewoon je kleren aanhouden. 


Wanneer is Reiki niet geschikt? 

  • Als iemand een orgaantransplantatie heeft ondergaan en anti-afweermedicatie gebruikt. Reiki energie bevordert het zelf helend van het lichaam, en daardoor zou het nieuwe orgaan afgestoten kunnen worden. 
  • Je stuurt ook geen Reiki naar mensen die onder narcose zijn. 
  • Mensen die insuline spuiten, mogen alleen een Reiki behandeling ondergaan, als hun bloedsuikerspiegel stabiel is, en zij regelmatig hun insuline checken. 
  • In de eerste 20 weken van de zwangerschap


Twijfel je of Reiki geschikt voor jou is, check dan eerst bij jouw huisarts.