holistisch therapie coaching

Holistische Therapie & Coaching

Holisme betekent kijken naar alle aspecten die met een probleem te maken kunnen hebben: fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch. 

Wat is holistische therapie? 

Gebeurtenissen in ons leven, hebben invloed op onze gedachten, die vervolgens weer gevoelens opwekken, die weer tot een bepaald gedrag leiden, dat weer bepaalde gevolgen heeft voor ons, onze omgeving en ons leven. 

Als gebeurtenissen, negatieve gedachten triggeren, zullen we ook negatieve emoties hebben, wat weer invloed kan hebben op ons gedrag en ook ons fysieke lichaam. Holistische therapie en coaching maakt jou bewust te worden van deze gedachten en helpt jou om weer in balans te komen fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch.

Oftewel een fysieke klacht kan getriggered worden door jouw gevoelens of gedachten. Bij een holistische aanpak kijken we niet alleen naar de klacht zelf, maar onderzoeken we of er redenen op emotioneel, mentaal en energetisch niveau zijn die jij kan aanpakken. 

De klachten die jij kan ervaren als je uit balans ben: 

  • Fysiek niveau: hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, moeheid, chronische aandoeningen, overgevoeligheid
  • Mentaal niveau: piekeren, angst, burn-out, negatieve gedachten, depressie
  • Emotioneel niveau: onzekerheid, relatieproblemen, lusteloosheid, boosheid
  • Energetisch niveau: hooggevoeligheid (HSP), levensvragen, behoefte aan bewustwording, energieverlies


Tijdens een holistisch consult kijken wij hoe jij weer in balans kan komen. Opties kunnen zijn familie opstellingen, emotional freedom technique (EFT), schaalwandelen. Vaak eindigen we een sessie met een rustgevende Reiki behandeling.

Afhankelijk van de klachten, kijken wij samen tijdens de intake wat de beste methoden zijn om in te zetten, en hoeveel afspraken nodig zijn.

Wil jij meer weten over holistische therapie en coaching, neem dan gerust contact op.